Nachtwerkers

In Amersfoort wordt aan de A1 gewerkt. Meestal gedurende de nacht. Het lijkt steeds meer een tendens te worden dat mensen gedurende de nacht aan het werk moeten. Dit was natuurlijk al zo in de gezondheidszorg en de hulpverlening. Toch wordt meer en meer onderschat welke risico’s mensen lopen door niet te slapen gedurende de nacht. In de VS is al bekend dat nacht verpleegkundigen meer risico lopen op borstkanker omdat ze gedurende de nacht werken. Ook is bekend dat 50% van de depressies veroorzaakt worden door slechte slaap, obesitas, hoge bloeddruk, hartfalen. Allemaal (mede) veroorzaakt door slechte slaap. Maar we doen het naast de zorg en hulpverlening om de economie draaiende te houden.
Maar het kost ook wat: de kosten in de Nederlandse beroepsbevolking worden geschat op 3 tot 4,5 miljard Euro per jaar (bron NTR)! Denk daarbij aan ziektedagen, ziektes gerelateerd aan slechte slaap, ongevallen. Goed om ons daar bewust van te blijven.
Website-caroussel%20vrijstaand-1_tcm220-345505

De arbeidsomstandigheden van de mensen die ’s nachts wel moeten werken kunnen ook beter. Blijf wakker met veel licht! Ga niet in de schemer zitten en doe geen dutjes in de nacht. En werk al helemaal niet zo als bijvoorbeeld brandweermannen. Deze slapen in de kazerne, krijgen een melding, schieten vol adrenaline en moeten na de afhandeling weer slapen. Dat is wel heel ongezond. Dus MOET je ’s nachts werken, blijf wakker. En voor die wegwerkers….gaan de baten voor de kosten?

Tejo Hylkema & Sylvia Loos
http://www.nyxzorgvoorslaap.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: